Friday, July 10, 2009

cete aku yang pertama setelah berada di UPSI...

tak sangka dah seminggu aku berada di UPSI...berjauhan dengan orang-orang yang aku sayang..Irfan dan hubby ku...

Ok la kat sini...mula-mula daftar 2 Julai tu kalut la juga...aku daftar sesi petang kat kolej Aminuddin Baki..beratur panjang..lenguh kaki, pahtu nak daftar kolej time suai kenal ni kena bayar rm 50 sebagai deposit..nasib baik ada bawa bank money hihi2 hubby aku la tu...ingatkan dah bayar rm250 untuk pendaftaran tak de la bayaran lain..rupa-rupanya banyak bercanggah dari maklumat yang aku dapat kat internet....

3 hari suai kenal berlangsung, kami student DPLl kena berpindah cari umah sewa sendiri...nasib baik juga diaorang ada membantu mencari umah sewa untuk kami semua...aku dapat la duk kat apartment Damiana area Proton City Tanjung Malim...bayar deposit rm100, bayar bulan aku tak berapa ingat lebih kurang rm60.77 sen la kalu tak silap..harga tu tak termasuk api air..pihak UPSI cakap akan tolak daripada elaun kami...serumah 5 orang..ada 3 bilik...

Waktu ketika sedih sangat..ingatkan Irfan...setiap kali aku telefon kampung umah mak mertua aku pasti perasaan rindu kat Irfan tak dapat dibendung...muka dia, keletah dia buat aku sedih..ni pun berair mataku...huhu2 wat malu je..aku menaip ni kat cc depan kampus UPSI...aku tak belajar kat dalam kampus tapi kat luar dalam bangunan Proton City...

Seminggu kat sini dah banyak tugasan yang perlu dibuat...7 subjek je 17 jam kredit untuk semester ni...ada kelas seawal 8 pagi dan ada juga kelas yang habis selewat 10 malam...InsyaAllah semoga aku dapat harungi dengan jayanya...

Hari ni insyaAllah aku balik Klang..hubby aku ambil..cuti Sabtu dan Ahad...sedih sangat sebab Irfan tak de bersama kami...mungkin cuti raya...

4 comments:

||♥Shahida♥|| said...

semoga linda tabah
semuanya utk masa dpn

rumiza.rashid said...

ala mesti sedih teringat irfan.
kg mentua kat mane?

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai..sedihnya...sabar erk..irfan kuat , mak dier pun kena kuat :)

ctlinda said...

utk ida:emm..sebab tu la sanggup terima dpli ni..thanks

utk rumiza:ya la...asyik teringat je terutama kalu duk sorang2..terbayang je muka Irfan..kg mentua kat klate gak area cabang 4 tumpat...thanks

utk eliss:ya mmg sedih tapi utk masa dpn kami skeluarga..kami kena sabar n kami kena kuat...thanks