Sunday, June 07, 2009

Irfan, buai dan stroller...

Assalamualaikum...fuh!! bagi salam lu sebab dah lama menghilang hihi2...aku bercuti la huhu2 cuti dari meng up date blog....sebenarnya aku dah lama nak cerita pasal Irfan ni tapi aku tak berkesempatan la, Irfan la asyik nak melekat je dengan aku...nasib baik abahnya cuti ari ni, pahtu tadi aku bagi sehiris epal kat dia dan aku tinggalkan dia bermain ngan abahnya..mujur nak kalau tak cuti panjang la aku dari berblog hihi2...

Awal bulan Jun ari tu, Irfan dah tak tidur buai..bukannya aku tak bagi tapi buainya patah..nasib baik aku terperasan buai tu patah kalau tak...mula-mula tu susah gak nak tidurkannya..dia tidur aku pun kena turut serta, tak pun biar je dia main sampai keletihan lepas tu dia akan tidur dengan sendirinya...dekat seminggu gak Irfan tidur tanpa buainya...lepas tu hubby aku hantar kat kawannya baiki...mujur ok semula...tapi Irfan tak nak sangat dah tidur kat dalam buai..dia lebih suka tidur kat bawah mungkin lebih terasa bebas...yang tak bestnya kalau tidur bawah, dia tidur sekejap je, aku tak leh nak tinggal lama-lama..lepas tu dia akan terjaga mencari-cari aku..tu pasal blog aku lama tak di up date huhu2...

ni la antara keadaan Irfan tidur tanpa buainya






ni la antara aksi-aksi Irfan yang perlu selalu diselia oleh ibu atau abahnya...

dan ini.. hu hu...




6 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

mak ai irfan..patut laa patah buainya..rupanya awak salu panjat erk..baik2 kang jatuh...

xoxo,
Nuha

Shahida said...

irfan dh baper kg ekk..tembam..comeyy..

ctlinda said...

utk Nuha(eliss):ya la Nuha Irfan ni memang suka panjat2 ni...nak join ke? jaga2 mantainkan keayuan Nuha tu tau huhu2
utk ida:10 bln aritu pi timbang 8.9kg je..lasak lebih..

Budak Kok Majid said...

buat gak ayat molek ckit.....sepotong epal bukan sehiris epal.........jangan marah ahhh.!!!!



Hari ini dengan rasminya abe jadi
Mr.MaMa.....Wa!wa!wa!

Bonda said...

lasok lagu tu baru betul anok jate...kalu lagu tu lasok boleh join anok2 cikni ler,tolok nayli sbb manjo keledek.

ctlinda said...

utk abg pis: tau doh ayat tu salah tp gak nk tulis sepotong xleh sebab kecil sangat nye v ko irfan x sampai sepotong..tahniah la dpt title baru..kuatkan semangat k!
utk cik ni: lasok memang lasok tapi sama manja ngan nayli juga...manjo ubi keledek huhu2